Plataforma Antipatriarcal de Girona

La meva foto
Des de Girona, volem construir resistències al masclisme imperant. Pel dret als nostres cossos i per una sexualitat no normativa... Lluitant des del feminisme de classe!

25 de nov. 2010

Dia internacional contra la violència de gènere


25 de novembre, dia contra la violència masclista
Aquest 25 de novembre, dia en què es condemna la violència masclista, hi ha més participació que mai. La imminència de les properes eleccions fa que el discurs políticament correcte contra els maltractaments sigui obligatori, i que es torni tan ambigu que fins i tot la dreta, en teoria, defensi els drets de les dones.
Encara avui els casos de violència de gènere es continuen tractant com si fossin aïllats, i no pas com conseqüències del sistema patriarcal, arrel de totes les violències cap a les dones. Cal una modificació profunda de patrons culturals i socials des de l’educació, la família i les institucions, i superar els rols que es consideren intrínsecs a la dona o a l’home per posar fi a les relacions de poder entre sexes.

Fa quatre dies que a Barcelona es rebia al Papa, gran representant del patriarcat i d'aquests valors que discriminen les dones i potencien la violència masclista. S'han gastat molts diners públics per tota aquesta rebuda i s'han sumat a rebre'l parlamentaris i persones de partits que ara i avui es manifesten contra la violència masclista. Hem d'acabar amb aquesta doble moral que per un costat té un discurs assistencialista cap a les dones, i per l'altre dóna cobertura a esferes de poder que, com la jeraquia catòlica, perpetuen el patriarcat.

Les xifres de dones assassinades són la manifestació més dramàtica que les lleis i les mesures institucionals no són la solució perquè no aborden els problemes estructurals. Des del poder ens volen com a víctimes passives a les quals –suposadament- policies i jutges han de protegir. Però a qui protegeixen és a ells mateixos, intentant legitimar-se amb paternalismes mentre són una part estructural del patriarcat.
Nosaltres busquem solucions en l’autodefensa feminista, que és el recurs que tenim per acabar amb la violència de gènere.

Si som agredides pel fet de ser dones, ens hem de defensar. No parlem només de les tècniques d’autodefensa personal, sinó de detectar des de l’arrel la violència patriarcal i prendre les actituds i eines per posar fi a l’explotació seuxal. Es tracta d’organitzar-nos i crear espais comuns per enfortir-nos, lluitant contra l’opressió i construïnt relacions lliures de violència.


CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA,

LLUITA FEMINISTA!


Plataforma Antipatriarcal de Girona

25 de novembre de 2010