Plataforma Antipatriarcal de Girona

La meva foto
Des de Girona, volem construir resistències al masclisme imperant. Pel dret als nostres cossos i per una sexualitat no normativa... Lluitant des del feminisme de classe!

17 de març 2011

Manifest 8 de Març DIA INTERNACIONAL DE LES DONES TREBALLADORES

Des de la Plataforma Antipatriarcal pensem que aquest 8 de març les dones ens veiem més afectades que mai per la crisi i la precarietat. El pacte entre sindicats majoritaris, govern i els seus aliats ha suposat una retallada de drets molt important per a la classe treballadora. Encara que vulguin camuflar-ho, és clar que tal i com està el mercat ens veurem obligades a treballar fins passats els 67 anys per tenir una pensió digna. Això si aconseguim tenir feina, ja que les dones presentem les taxes més altes d'atur de llarga durada.

Com sempre aquestes mesures ens afecten especialment, degut a les condicions de precarietat, temporalitat, jornades parcials i altres que caracteritzen la nostra vida laboral.

Volem destacar com aquestes mesures afecten de manera brutal col·lectius com el de les treballadores sexuals, que ni tan sols estem regulades laboralment i no tenim ni dret a les pensions. Igual que les dones que treballem en l'economia submergida, sense contracte ni drets laborals, perquè el món patriarcal considera la nostra feina com un complement del sou dels homes i sovint és l'única alternativa que trobem per poder treballar.

Sovint les dones immigrades sense papers, víctimes d'aquesta porqueria de llei d'estrangeria, hem sigut utilitzades pels països occidentals per criminalitzar la immigració, amb discursos xenòfobs en què, suposadament, es defensen els nostres drets com a dones.


A més, el món laboral femení és més inestable, ja que no hi ha una conciliació real entre la vida laboral, la reproductiva i la personal, i això fa que ens costi molt més
aconseguir cotitzar prou per una jubilació digna.

Per tot això, des de la Plataforma Antipatriarcal volem seguir treballant per incorporar el feminisme de classe a tots els fronts de lluita. Volem seguir treballant per acabar amb les desigualtats d’aquest sistema patriarcal, capitalista i heterocèntric, i avançar cap al nostre alliberament com a dones, com a poble i com a classe treballadora.


Seguim lluitant i reivindicant el 8 de març!

CONTRA LA CRISI CAPITALISTA,
LLUITA FEMINISTA!